Tipuri de cancere care pot genera metastaze cerebrale

Pentru orice pacient, diagnosticarea unei boli oncologie reprezintă o adevărată dramă. În multe cazuri, problemele generate de neoplaziile apărute la anumite organe se extind în creier. Medicii susțin că prin terapie adecvată rata de supraviețuire a pacienților poate fi ridicată.

Există mai multe tipuri de boli oncologice care pot genera metastaze cerebrale. Acestea apar de obicei la organele vitale.

Frecvența tumorilor cerebrale maligne secundare este mare și este foarte important să știm care sunt tipurile de tumori care metastazeaza în creier. Cele mai frecvente metastaze cerebrale le dau neoplasmele bronhopulmonare. Neoplasmul de sân iar este o altă neoplazie care poate să producă determinări secundare cerebrale. Neoplasmele din sfera tubului digestiv, neoplasmul gastric, neoplasmul de colon. De asemenea, neoplasmul ovarian la femei și, de asemenea, neoplasmul de prostată la bărbați, pot determina localizări cerebrale secundare”, a explicat dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurgie, în direct la Medika TV.

Chiar dacă boala oncologică creează probleme cerebrale, ea poate fi ținută sub control prin mai multe tipuri de terapii.

Strategia terapeutică arată că odată ablată în totalitate aceste determinări secundare, bolnavul efectuând post operator un tratament radioterapic pe toată porțiunea creierului și un tratament chimioterapic adjuvant, șansele de supraviețuire sunt destul de bune, cu rate de supraviețuire destul de importante, chiar de câțiva ani. Este foarte important să luptăm împotriva acestor formațiuni tumorale. Vorbim despre un cancer de stadiu 4 cu metastaze cerebrale”, a mai spus dr. Corneliu Toader, pentru Medika TV.

Datele științifice arată că cea mai mare incidență de tumori cerebrale este dată de neoplasmele secundare, apărute ca urmare a altor neoplazii identificate în organism.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes