Eveniment Știri

TINERE MUTILATE DE CREME VÂNDUTE CU AJUTORUL UNOR VEDETE AUTOHTONE. Reclamele mincinoase pe rețelele de socializare au avut un efect horror

Dorința unor tinere de a avea tenul perfect, asemeni unor vedete din fotografii corectate sau cu imperfecțiuni bine ascunse de machiajul profesional, s-a transformat într-un coșmar cu multe vizite la dermatolog.

Libertatea.ro scrie că zeci de tinere și-au distrus tenul după ce au folosit o marcă de produse căreia i-au făcut reclamă mai multe vedete autohtone printre care Gina Pistol, Bianca Drăgușanu sau Dorian Popa. Create de Ioana Marinescu, prezentată ca medic dermatolog sau, mai nou, doar farmacist, dar promovată pe rețelele sociale drept ”dermatologul vedetelor”, produsele au beneficiat de o intensă reclamă pe rețelele de socializare. Andreea Mantea, Lidia Buble, Andreea Tonciu, Andreea Antonescu, Adelina Pestrițu sau Nicole Cherry au pozat pentru marca respectivă.

O tânără care a apelat la o consultație în cabinetul Ioanei Marinescu și a urmat un tratament cu produsele recomandate de aceasta, s-a trezit, în câteva săptămâni cu tenul distrus.

Mâncărimi, sângerări și chiar un șoc anafilactic, în cazul uneia dintre cliente, sunt experimentele traumatizante pe care o parte dintre tinerele care au încercat aceste tratamente le-au prezentat inclusiv în plângerile adresate procurorilor.

Contactată de reporterii Libertatea, Ioana Marinescu nu a vrut să comenteze situația. Mai multe despre subiect AICI.