Țigările electronice de unică folosință, un risc pentru natură. Britanicii aruncă zilnic peste 1 milion de dispozitive de vapat

Pe lângă posibilul pericol pentru sănătate, țigările electronice pare că afectează și natura. Cel puțin în Marea Britanie, acolo unde ecologiștii atrag atenția că, zilnic, peste 1 milion de astfel de dispozitive, în special de unică folosință, sunt aruncate în fiecare zi de către cei care le utilizează.

Potrivit unui studiu, britanicii se descotorosesc repede de țigările electronice, în special cele de unică folosință. Datele arată că, săptămânal, sunt cumpărate peste 3 milioane de astfel de țigări, iar peste un milion dintre ele sunt aruncate sau reciclate incorect de către persoanele care le preferă, punând astfel în pericol mediul înconjurător, potrivit The Guardian.

Marea problemă o reprezintă bateriile care alimentează aceste dispozitive. Este vorba despre baterii litiu-ion, care devin foarte periculoase dacă sunt zdrobite sau deteriorate. Pentru a preveni accidentele ecologice, ecologiștii atrag atenția cu privire la faptul că astfel de dispozitive ar trebui colectate în puncte speciale așezate în magazine, așa cum se întâmplă în cazul bateriile obișnuite.

Din fericire, de la 1 ianuarie 2025, în Marea Britanie, vânzarea de țigarete electronice de unică folosință va fi interzisă. Autoritățile au luat această decizie pentru a proteja mediul înconjurător.

Categorii: Natural și sănătos, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea