Testează-ți corect glicemia. Iată cum trebuie să o faci

Persoanele diagnosticate deja cu diabet, fie că este vorba despre tipul 1 sau 2, trebuie să fie foarte conștiincioase în ceea ce privește testarea cu regularitate a glicemiei. Chiar dacă există aparate care ușurează acest proces, ele trebuie folosite cu atenție și în intervale de timp specificate de medici, pentru ca interpretarea valorilor indicate să fie cea potrivită.

„Sunt mai multe glucometre moderne, dar pot să dea unele erori. În momentul în care folosești acest aparat doar dimineața, cum obișnuiesc cei mai mulți pacienți să facă, este foarte bine, valoarea este relevantă. Dar ce este în realitate nu se reflectă, pentru că noi mâncăm în timpul zilei, iar glicemia care contează este glicemia de după masă. Ce ne interesează pe noi diabetologii este timpul în care pacientul are o glicemie mare. Și dacă mâncăm nepotrivit, timpul este mai îndelungat” a declarat dr. Simona Carniciu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, difuzată de Medika TV.

Iată și când trebuie măsurată în mod corespunzător glicemia, după momentul mesei. De regulă, noi recomandăm pacienților să își ia glicemia la 2 ore după masă. Dacă este sub 180 este bine, dacă este sub 160 este și mai bine a mai spus dr. Simona Carniciu.

Categorii: Medici de familie, Sănătatea în România
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea