EXTERNE Știri

Test cu o acuratețe de 100% în depistarea coronavirusului, aprobat în Marea Britanie

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a aprobat un test dezvoltat de compania farmaceutică Roche, care detectează anticorpii dezvoltați de sistemul imunitar în lupta împotriva noului coronavirus, care, potrivit unei evaluări independente, are o precizie de 100%.

„Săptămâna trecută, experți științifici la PHE Porton Down au efectuat o evaluare independentă a noului test serologic Roche SARS-CoV-2 în timp record, concluzionând că este un test extrem de specific, cu acuratețe de 100%”, a spus profesorul John Newton, coordonator național al Programului de testare a coronavirusului din Marea Britanie, anunță CNN.

 Mai mult, testul indică dacă o persoană are imunitate la o posibilă infecție viitoare. Oamenii de știință cred că anticorpii oferă un grad de imunitate împotriva viitoarei infecții cu coronavirus, deși nu s-a stabilit cât durează o asemenea imunitate.

Edward Argar, ministru al sănătății din Marea Britanie, a declarat că testul dezvoltat de Roche „pare a fi extrem de fiabil”. Argar a spus că guvernul britanic poartă discuții cu Roche pentru achiziționarea testelor. El a adăugat că guvernul nu era încă în măsură să efectueze testele, dar că lucrează la distribuirea lor cât mai repede posibil.

Reprezentanții companiei farmaceutice au spus anterior că testul de anticorpi pe care l-au dezvoltat poate oferi un rezultat în aproximativ 18 minute. Este un test in vitro, care utilizează ser uman și plasmă extrase dintr-o probă de sânge, analizate apoi într-un analizor Roche. Testul de anticorpi al companiei a fost, de asemenea, autorizat de Administrația Medicamentelor (FDA) din SUA.