Eveniment Știri

Terasele s-ar putea deschide după 15 mai. Amendament surpriză care dă planurile peste cap

Cu toate că autoritățile intenționau să mențină închise restaurantele și terasele și după ridicarea stării de urgență, terasele ar putea fi redeschise după data de 15 mai. Un amendament depus de senatorul Șerban Nicolae (PSD) și adoptat la Comisia juridică a Senatului ar putea face ca terasele să se redeschidă chiar din ziua trecerii la starea de alertă. Modificarea adusă legii trimise de Guvern în Parlament prevede ca terasele să fie exceptate de la prevederile din legea Guvernului privind consumul de alimente şi băuturi în spaţii închise sau orice fel de spaţii de servire.

Art.3 – (1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora. (2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spaţiile menţionate la alin. (1), cu excepţia teraselor unde se respectă măsurile de protecţie sanitară.
Legea adoptată de Guvern presupune ca clienţii să nu staţioneze în niciun fel de spaţii pentru a servi alimente sau băuturi. Proiectul adotat cu modificări urmează să ajungă la Camera Deputaților pentru votul final.