Sănătatea în România Știri

Suspiciuni în cazul unui deces COVID-19. Medicii din Olt cred că un bărbat de 34 de ani a murit după ce s-a infectat cu tulpina britanică a coronavirusului

Autoritățile sanitare din județul Olt au trimis probe pentru secvențiere la București, după ce un bărbat de 34 de ani a murit din cauza noului coronavirus. Există suspiciuni că bărbatul decedat ar fi fost infectat cu tulpina britanică.

Bărbatul se întorsese recent din Marea Britanie și a început să se simtă rău. Când a ajuns la spital, plămânii săi erau afectați în proporție de 75%, iar în ciuda eforturilor făcute de medici, a murit după 3 zile de spitalizare.  Două persoane cu care a intrat în contact cu bărbatul au fost la rândul lor testate pozitiv, probele recoltate de la aceștia fiind, de asemenea, trimise la București pentru secvențiere.

„Este vorba de un pacient din mediul rural, care s-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgențe Caracal după patru zile de simptomatologie COVID-19. I s-a efectuat un test rapid de coronavirus, care a ieșit negativ. Totodată, i s-a făcut și o evaluare pulmonară, în urma căreia s-a constatat că are leziuni specifice SARS-CoV-2, cu o afectare pulmonară mare, de aproximativ 75%. Ulterior, s-a decis transferul către Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i s-a efectuat un test RT-PCR, care a ieșit pozitiv. Ca și comorbidități avea obezitate de gradul 2-3 și o ușoară insuficiență hepatică la internarea la noi în spital”, a declarat la Digi FM purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Slatina.