Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

Suntem tot mai sedentari din cauza pandemiei. Au început să apară problemele la coloană

Măsurile restrictive luate de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus ne-au transformat în oameni sedentari. Nu mai mergem la birou, lucrăm de acasă și petrecem multe ore în fața calculatorului. Din cauza statului prea mult pe scaun putem avea probleme la coloana vertebrală.

Medicii specialiști atrag atenția că în ultimul an incidența afecțiunilor coloanei vertebrale a crescut foarte mult.

„În cazul patologiei coloanei vertebrale am observat o creștere a prezentărilor, probabil și din cauza tendinței de sedentarism a oamenilor. Am văzut în ultimul an studii care ne vorbesc despre creșterea greutății cu până la 2 kilograme în populație. De-a lungul timpului s-a demonstrat că scăderea ponderală este unul dintre cei mai importanți factori prin care noi ne putem ameliora sănătatea. Poate o idee bună pentru toată lumea ar fi să găsească o soluție să facă activități fizice. Aproximativ 45 de minute de 3 ori pe săptămână, de intensitate cardio, adică foarte active”, a precizat dr. Ionuț Gobej, medic primar neurochirug, în direct la Medika TV.

Mișcarea și alimentația corespunzătoare sunt principalele arme cu care putem învinge sedentarismul și odată cu asta și problemele pe care le-am putea avea la coloana vertebrală.

Fiecare obicei are o parte de adicție. Ca să ne schimbăm acest comportament trebuie să facem un efort susținut. Deja un an de zile este destul de mult și practic oamenii încep să se obișnuiască cu asta. Toți trebuie să facem eforturi pentru a ne menține sănătatea. Trebuie să facem sport și să dormim corect și să mâncăm corect”, a mai spus dr. Ionuț Gobej, medic primar neurochirug, în direct la Medika TV.