Stil de viață Studii/Cercetări

Studiu. Un hot dog îți scurtează viața cu 36 de minute, fructele ți-o prelungesc

Data viitoare când îți vine pofta de un hot dog s-ar putea să sari peste aceasta, gândindu-te că acest tip de hrană îți poate scurta viața. Cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan au studiat morbiditatea în funcție de obiceiurile alimentare și așa au descoperit că dacă mănânci un singur hot dog e probabil să-ți scurtezi viața cu 36 de minute. STudiul a inclus aproape 6000 de alimente din dieta obișnuită a subiecților.

“Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice şi dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă”, a declarat pentru CNN Olivier Jolliet, în calitate de autor principal al lucrării.

Unul dintre alimentele supuse cercetării au fost un hot dog din carne de vită. La o cantitate de 61 de grame de carne de vită procesată se pot pierde 27 de minute de viaţă sănătoasă, dar adăugând și alte ingredient precum sodiul şi acizii graşi trans, se ajunge la pierderea a 36 de minute.

Studiul arată că se pot pierde, de asemenea, 0,45 minute din viaţă pe gram de carne procesată sau se câştigă 0,1 minute pe gram de fructe.

Consumul de alimente precum nuci, leguminoase, fructe de mare, fructe şi legume fără amidon are efecte pozitive asupra sănătăţii, mai concluzionează studiul.