EXTERNE Studii/Cercetări

STUDIU UIMITOR! A fost descoperită planta-minune care poate învinge pandemia de COVID-19

Cercetătorii chinezi au descoperit o moleculă vegetală care are puterea de a împiedica replicarea SARS-CoV-2 în organismul persoanelor infectate. Această moleculă provine de la decoctul de caprifoi.

Specific zonei ecuatoriale, caprifoiul este întâlnit și în țara noastră sub denumirea de „Mâna Maicii Domnului”. Este acea plantă agățătoare cu flori alb-galbene și parfum intens. Studiile arată că există peste 190 de specii de caprifoi, toate cu efecte benefice asupra organismului.

Un studiu recent realizat de Universitatea Nenjing, China, arată că o moleculă vegetală provenită de la decoctul de caprifoi ar putea fi considerată un tratament eficient împotriva noului coronavirus.

Denumită MIR2911, această moleculă are rolul de a împiedica replicarea SARS-CoV-2 în corpul pacienților infectați și ajută la negativarea acestora în doar 4 zile, grăbind astfel vindecarea.

Pentru a demonstra eficiența tratamentului cu decoct de caprifoi, oamenii de știință chinezi au împărțit pacienții în două grupe. Unii au primit tratament tradițional, iar ceilalți au fost tratați cu această plantă.

Molecula MIR2911 din decoctul de caprifoi a făcut ca pacienții tratați cu ea să se negativeze în doar 4 zile, iar ceilalți în 12 zile.

Scopul nostru a fost acela de a ajuta la oprirea pandemiei. Lumea întreagă trece printr-o perioadă întunecată” a precizat dr. Chen – Yu Zhang, coordonator al studiului, citat de bionewscentral.com.