STUDIU: Ingredientul secret din băuturile energizante care ne-ar putea ajuta să dormim mai bine

Experții în sănătatea somnului susțin faptul că taurina, ingredient utilizat la prepararea băuturilor energizante, ne-ar putea ajuta să ne îmbunătățim calitatea somnului. Despre aceeași substanță se spune că este cheia tinereții veșnice.

Un studiu recent asupra taurinei, un aminoacid utilizat la prepararea băuturilor energizante, arată că poate încetini procesul de îmbătrânire. La această concluzie s-a ajuns în urma unor teste pe șoareci de laborator, datele arătând că taurina le-a prelungit animalelor viața.

Într-o altă cercetare, de această dată pe maimuțe, oamenii de știință din cadrul Universității Colombia, New York, au descoperit faptul că o creștere a nivelurilor de taurină, similară cu cele pe care animalele folosite în studiu le aveau în primii ani de viață, previne îmbătrânirea maimuțelor.

Aceste cercetări au generat alte studii amănunțite asupra taurinei, ajugându-se la ipoteza că acest aminoacid ar putea să ajute la îmbunătățirea calității somnului. Totul datorită faptului că taurina scade nivelurile de cortizol și induce starea de relaxare.

„Corpul utilizează taurina pentru multe funcții, inclusiv metabolismul grăsimilor, carbohidraților și proteinelor, precum și pentru contracțiile musculare, funcționarea inimii și altele. Cu toate acestea, se știe că taurina ajută și la reglarea ciclului de somn. Se crede că taurina ajută la reducerea nivelurilor de cortizol ale unei persoane. Deoarece multe studii arată că stresul poate avea un impact semnificativ asupra timpului necesar pentru a adormi, taurina poate promova, prin urmare, un somn de refacere mai rapid” susține Martin Seeley, expert în somnologie.

În schimb, Martin recomandă administrarea unor suplimente care conțin magneziu, înainte de culcare: „Acest mineral natural are multe beneficii în inducerea somnului. Ajută organismul să își desfășoare procesele naturale mai eficient și poate îmbunătăți semnificativ somnul”.

SURSA

Categorii: Breaking Medika, Stil de viață, Știri, Studii/Cercetări
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea