CU SINCERITATEA LA PSIHOLOG. Cum se comportă mincinoșii incurabili și cum pot fi identificați

Cu toții am spus, cel puțin o dată în viață, o minciună. Totuși, persoanele care o fac destul de des s-ar putea confrunta cu o serie de probleme de ordin psihologic. Este concluzia unui nou studiu pe această temă. Problemele de sinceritate ale oamenilor ar putea fi, însă, rezolvate, dacă cercetătorii și-ar apleca mai mult atenția asupra mincinoșilor incurabili.

Un nou studiu publicat în revista de specialitate „Cercetări practice și clinice în Psihiatrie” ,care are la bază peste 600 de participanți din toate mediile, arată 13% dintre oameni cred despre ei că sunt mincinoși incurabili sau cred despre alții că ar fi.

În cadrul studiului, publicat de psychnewsdaily.com, participanților le-au fost adresate serii de întrebări cu privire la motivele care-i determină să mintă și cât de des folosesc minciunile pentru a se eschiva. Oamenii care au participat la studiu, crezând despre ei înșiși că sunt mincinoși incurabili, au mințit de cel puțin 10 ori într-o zi, spunând minciuni fără un motiv anume. Mulți dintre mincinoșii incurabili au recunoscut faptul că primele probleme legate de sinceritate le-au dobândit în adolescență, atunci când au resimțit primele stări de anxietate.

Lipsa de sinceritate a fost studiată încă din anul 1891, când psihiatrul Anton Delbrück a descoperit sindromul mincinoșilor incurabili ( în limba engleză sindromul Pathological Lying – PL). Din păcate în ziua de astăzi, cazurile oamenilor care nu se pot abține să mintă sunt studiate sumar în literatura de specialitate, chiar dacă mulți oameni se confruntă cu probleme în a recunoaște și a spune adevărul.

Mai mult, minciuna incurabilă nu este cunoscută ca o afecțiune din sfera psihiatrică. Recunoașterea acestui comportament ca unul problematic din punct de vedere mental i-ar putea ajuta pe medici să studieze fenomenul și să găsească un tratament potrivit.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes