EXTERNE Știri Studii/Cercetări

STUDIU. Ciupercile au puterea de a preveni cancerul

Conform unui studiu recent apărut în Statele Unite ale Americii, persoanele care consumă ciuperci au un risc mai mic de a dezvolta cancer. Oamenii de știință susțin că ciupercile nu trebuie consumate la fiecare masă pentru a avea efecte benefice.

Studiul a fost realizat de oamenii de știință din cadrul Penn State Cancer Institute, din Hersey, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Aceștia au analizat rezultatele a 17 studii publicate între 1966 și 2020, astfel încât să poată determina legătura dintre consumul de ciuperci și dezvoltarea cancerului. Astfel, specialiștii au concluzionat că ciupercile, datorită conținutului ridicat de vitamine și substanțe nutritive pe care îl au, pot oferi protecție împotriva cancerului.

Datele au arătat că persoanele care au consumat zilnic 18 grame de ciuperci au prezentat un risc de cancer cu 45% mai mic, prin comparație cu persoanele care nu au consumat acest aliment.

Ciupercile sunt o sursă mare de ergotioneină, un puternic antioxidant care elimină radicalii liberi. Aprovizionarea celulelor cu antioxidanți poate ajuta scăderea riscului de cancer”, a precizat Djibril M. B, participant la acest studiu.

Oamenii de știință vor elabora alte verificări pentru a avea o imagine de ansamblu cu privire la descoperirea pe care au făcut-o. Se pare că ciupercile ar putea fi cheia pentru limitarea cazurilor de cancer la sân, se mai arată în respectivul studiu.