Sănătatea în România Știri

STRATEGIA GUVERNULUI DUPĂ EPUIZAREA LOCURILOR LA ATI. Ce spune premierul despre noi restricții

Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor românești sunt blocate din cauza avalanșei de cazuri de COVID-19 care au nevoie de îngrijiri medicale. La București, marile spitale în care pacienții critici infectați cu SARS-CoV-2 sunt tratați au anunțat faptul că nu mai au disponibile locuri în secțiile ATI. Oficialii Guvernului fac demersuri pentru suplimentarea numărului de paturi și apelează la soluții de ultim moment cu care speră să treacă peste această criză.

Aflat într-o vizită de lucru în județul Călărași, premierul Ludovic Orban a explicat ce măsuri a luat Executivul pentru a gestiona corespunzător criza paturilor din secțiile ATI. Astfel, va fi realizată o secție modulară de 38 de paturi din cadrul Spitalului Elias din București. Totuși, problema este rezolvată doar pe jumătate, întrucât unitatea medicală nu dispune de aparatura necesară și nici de cadre medicale suficiente care să aibă grijă de sănătatea bolnavilor care vor fi internați aici. „Există pe sistem modular o secție care poate fi folosită pentru Terapie Intensivă de 38 de paturi, care este în cadrul Spitalului Elias. Am discutat cu domnul ministru Tătaru și cu domnul Arafat, pentru dotarea acestei secții, pentru că nu au ventilatoare, nu au monitoare. De asemenea, trebuie asigurată asistența medicală. Este necesar să identificăm, fie în cadrul Spitalului Elias, fie în cadrul altor spitale, să luăm prin detașare medicii și asistentele care să poată avea grijă de bolnavi” a declarat Ludovic Orban.

Fără măsuri de restricție în perioada următoare

Deși situația epidemiologică nu este favorabilă, șeful Guvernului a explicat faptul că nu are în vedere impunerea unor noi restricții. Ludovic Orban a precizat faptul că o altă serie de restricții ar putea afecta serios evoluția economică a României. „Nu ne dorim să mai impunem nicio restricție, nu ne dorim să mai luăm nicio măsură care să aibă vreun efect negativ asupra economiei” a declarat Ludovic Orban.