Sănătatea în România Știri

STRANIA POVESTE A UNEI SUCEVENCE. Stă în spital de 55 de zile, cu 15 teste pozitive pentru coronavirus

O femeie de 59 de ani din județul Suceava deține un record absolut pentru întreaga regiune a Moldovei, pe care cu siguranță nu și-ar fi dorit vreodată să-l atingă: stă de 55 de zile în spital, cu COVID-19, fără să poată fi externată pentru că, în mod inexplicabil, toate testele ies pozitive.

Povestea femeii a fost publicată de Reporter Iași, care spune că suceveanca, după o perioadă atât de lungă petrecută în spital, a intrat în depresie și face psihoterapie.

Femeia e internată la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde a ajuns nu pentru că ar fi avut o formă gravă a bolii, ci pentru că la Suceava nu mai erau locuri în spitale.

„Îi este greu, a fost nevoie de psihoterapie. Este o persoană cu situație materială foarte bună, rudele îi sunt aproape. E greu și pentru ei. Pacienta mai discută cu alte colege din salon, pentru că nu este singură, dar spune că rezistă foarte greu. Este de înțeles, perioada de internare este, într-adevăr, foarte mare”, a declarat pentru Reporter Iași managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Carmen Dorobăț.

Femeia a avut o formă medie a bolii, acum nu mai are simptome, dar testele ies în continuare pozitive. 15 teste pozitive a avut până acum, cel mai recent făcut pe 23 iunie.

Potrivit protocolului de până acum, un pacient nu era externat decât după două rezultate negative consecutive. Odată cu noul protocol semnat de ministrul Sănătății, femeia poate fi în sfârșit externată, având în vedere că în acest moment este asimptomatică.