Eveniment Știri

STAREA DE ALERTĂ VA FI PRELUNGITĂ. Când va fi luată decizia

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că propune prelungirea stării de alertă în România, dar o decizie în acest sens va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și de Guvern.

Prelungirea stării de alertă va fi hotărâtă vineri, 14 august, când se va întruni CNSU, ședință ce va fi urmată de o ședință de guvern.

Înaintea şedinţei de Guvern, fiindcă la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi domnul premier Ludovic Orban”, a declarat Nelu Tătaru joi.

Ministrul a mai spus că propunerea de prelungire a stării de alertă vine pe fondul evoluției epidemiologice.

Și premierul Ludovic Orban a anunţat că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. „Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a declarat Ludovic Orban.

Starea de alertă a fost prelungită pe 15 iulie și expiră pe data de 16 august.

La momentul prelungirii stării de alertă nu au fost impuse noi restricții, dar nu au fost dispuse nici măsuri de relaxare.