Eveniment Știri

Starea de alertă, prelungită pentru 30 de zile. Masca rămâne obligatorie

Guvernul a aprobat, în ședință, hotărârea Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă privind prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 13 ianuarie.

Conform hotărârii, restricțiile și măsurile care sunt în vigoare în prezent se mențin în continuare, pentru încă 30 de zile.

Purtarea măștii de protecție va fi și în următoarele zile obligatorie în spaţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se menține interdicţia de circulaţie în toate localităţile în afara locuinţei între orele 23.00 – 05.00, cu excepţiile de până acum. De asemenea, se mențin interdicțiile privind organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, ca și până acum, în funcție de rata de incidență înregistrată în fiecare localitate în parte.

În continuare nu pot fi organizate nunți, botezuri și alte evenimente private de acest gen.