Eveniment Știri

Starea de alertă din România va fi prelungită. Ce restricții anunță autoritățile

Premierul interimar Nicolae Ciucă  a anunțat astăzi că Guvernul va decide, în următoarea ședință, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Pentru moment, măsurile care sunt în vigoare vor fi menținute și nu vor fi impuse noi restricții.

 „În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental. Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o Hotărâre de Guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, premierul a recunoscut că situația este complicată în București, unde numărul de cazuri noi a crescut îngrijorător în ultimele zile.

”Zilele trecute au fost 1.900, în discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătăţii şi cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităţilor locale şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel naţional, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite, la nivelul municipiului Bucureşti să fie luate măsuri în consecinţă”, a mai spus premierul interimar Nicolae Ciucă.