ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA Știri

(VIDEO) E groasă, l-au instalat! Cum arată noul spital de campanie al Armatei

Spitalul ROL2, care va fi ridicat în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni pentru a prelua bolnavii de coronavirus, va fi operaționalizat în scurt timp, anunță Ministerul Apărării Naționale.

”Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale acționează, împreună cu instituțiile cu responsabilități în domeniu, pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19. La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic.
Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă.”, transmite MApN.

Tot astăzi, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

”Misiunea principală a spitalului Rol 2 extins e să asigure, când se va da ordinul, posibilitarea ca aici sa fie triați și tratați pacienti Covid 19. (…)In conformitate cu ordinul ministrului Apărării Naționale și al sefului Statului Major General, Spitalului Militar Central îi revine misiunea de a operaționaliza această capabilitate, acest spital ROL 2 extins.  Este un efort comun și intens pe de-o parte al colegilor de la Direcția Medicală, care au spitalul ROL 2, care în functie de triajul și de circuitul epidemiologic pe care îl stabilim împreună, din spitalul ROL 2 se aleg anumite module care vor fi asamblate pentru a asigura un circuit corespunzător. In același timp,  colegii din Statul Major al Forțelor Tereste au instalat o tabără de 132 de paturi de campanie, va fi o secție externă a Spitalului Militar Central, o secție de boli infecțioase,  care va fi autorizată și acreditată în acest sens, unde pacienții confirmați COVID 19, forme ușoare si medii, vor fi tratați!” a declarat la rându-i General maior medic conf. univ. dr. Florentina IONIŢĂ–RADU, Comandantul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” Bucuresti.

Rolul și misiunea Formațiunii medicale ROL 2 in gestionarea crizei coronavirus COVID 2019

Formațiunea medicală ROL 2, o nouă structură a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.Material realizat de Daniel Iancu, in colaborare cu Ionela Cobzarenco și Teodoru Țilică, membrii ai echipei Pro Patria.

Gepostet von Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila" am Montag, 23. März 2020