Sănătatea în România Știri

Spitalele se pregătesc pentru valul 4. Ce le-a cerut Ministerul Sănătății responsabililor din plan local

foto: spitaluljudeteansuceava.ro

Ministerul Sănătății a transmis tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară o adresă prin care cere să verifice stocurile de echipamente de protecție și materiale sanitare, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

De asemenea, în așteptarea celui de-al 4-lea val pandemic, direcțiile de sănătate publică au sarcina de a colabora cu spitalele din teritoriu, astfel încât să fie pregătite din timp un număr cât mai mare de paturi pentru pacienții infectați. În document se precizează că va fi nevoie și de paturi pentru copii, în condițiile în care varianta Delta afectează populația pediatrică în egală măsură ca populația adultă,.

Ministerul recomandă verificarea, în fiecare spital, a stocurilor de echipamente de protecție, dar și a aparatelor de ventilație și de alimentare cu oxigen.

În plus, Ministerul Sănătății cere și o actualizare a situației medicilor ATI din fiecare județ, astfel încât să se știe exact câți specialiști ar putea fi detașați în cazul în care va fi nevoie.