Sănătatea în România Știri

Spitalele de reorganizează din nou! Sunt vizate circuitele COVID și cele non-COVID

Spitalele din toată țara vor fi din nou reorganizate în ceea ce privește circuitele COVID-19 și non-COVID-19. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a discutat despre noua reorganizare cu toți șefii direcțiilor de sănătate publică din țară în cadrul unei videoconferințe.

“Ministerul Sănătății caută soluții pentru creșterea accesibilității la serviciile medicale pentru pacienții non-COVID-19 și creșterea calității serviciilor oferite pacienților COVID-19. Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19”,  transmite Ministerul Sănătății.

Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizării circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.