Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

Speranța vine de la ONG-uri. „Zi de bine”, asociația care a renovat o secție a Institutului pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București

În timp ce proiectele autorităților, de modernizare a spitalelor, bat pasul pe loc, tot mai multe inițiative ale ONG-urilor prind contur și sprijină unitățile medicale cu lucrări de renovare și dotare cu echipamentele medicale de care au nevoie.

Coordonată de fosta jurnalistă Melania Medeleanu, Asociația „Zi de bine” a reușit în numai un an și jumătate de la înființare să renoveze și să doteze cu aparatură medicală secția Pediatrie 4 a Institutului pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alexandru Rusescu” din Capitală. Secția este destinată tratării copiilor nou-născuți și de vârstă mică și aștepta astfel de lucrări de 15 ani.

Este al 15-lea proiect al asociației noastre, este o asociație destul de tânără, avem un an de la înființare. Este al doilea de la INSMC, după ce anul trecut fix pe vremea asta, puneam schelele pe zidul exterior și-l coloram, pentru că atunci când copiii vin și știm foarte bine că nu vin bucuroși la spital, să fie întâmpinați de o imagine luminoasă. După ce am făcut acest proiect ne-am întrebat de ce ar mai fi nevoie? Și răspunsul a venit repede, era nevoie de renovarea acestei secții care nu mai fusese renovată de 15 ani, așa că pentru noi a fost proiectul anului. Am schimbat instalații le electrice și de oxigen, am montat instalații de fum”, a precizat Melania Medeleanu, în direct la Medika TV.

Valoarea totală a investițiilor realizate la unitatea medicală se ridică la 190 mii de euro.

etichete