Știri Studii/Cercetări

SPECIALIȘTII AU DAT VERDICTUL: Ivermectina nu are efecte în tratarea formelor ușoare de COVID-19

Considerată tratamentul minune împotriva COVID-19, ivermectina pare că nu are rezultate atât de spectaculoase. Oamenii de știință au descoperit, în urma unui studiu, că acest tratament nu reprezintă o alternativă terapeutică.

Un studiu realizat la începutul lunii martie și publicat în JAMA (Jurnalele Academiei Americane de Medicină) evidențiază că ivermectina nu are efecte terapeutice benefice pentru pacienții cu forme ușoare de COVID-19.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 400 de pacienți adulți cu forme ușoare de boală și simptome, în perioada 15 iulie – 30 noiembrie 2020, fiindu-le monitorizată starea de sănătate până în decembrie 2020.

Pacienților le-a fost administrată ivermectină timp de 5 zile. „După a 5-a zi de administrare a tratamentului cu ivermectină nu s-a observat o modificare semnificativă a stării de sănătate a pacienților, comparativ cu cei care au primit placebo. Astfel, concluzia este că ivermectina nu are niciun efect asupra formelor ușoare de COVID-19”, se arată în respectivul studiu.