Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

Cine e vaccinat nu mai poartă mască la teatru! Specialiști reputați, implicați activ în redeschiderea României

sursa foto: Facebook

România va dat startul, cât de curând, cel mai probabil de la 1 iunie, evenimentelor cu participarea publicului.

E o piatră de încercare pentru autorități, tocmai de aceea, pentru buna funcționare a acestui plan și evitarea îmbolnăvirilor, autoritățile apelează la reputați specialiști din domeniu, care vin cu sfaturi utile, astfel încât să nu ex iste probleme.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, prof dr. Cristian Oancea, a discutat, la București, cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, despre modul în care se va desfășura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în sălile de teatru.

Opera Națională din București și Teatrul Național București sunt primele două instituții de cultură care își vor deschide porțile publicului în luna mai. În cadrul întâlnirii au fost analizate măsurile ce trebuie avute în vedere în cazul spectacolelor cu public, cine poate participa și în ce condiții.

Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doză de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască. Avem rezultatele studiilor făcute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizării complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecție cu SARS-CoV 2. Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară”, a declarat  prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, citat într-un comunicat de presă al unității medicale.