ALERTĂ: CORONAVIRUS Sănătatea în România

SPECIALIST INSTITUTUL MATEI BALȘ: ”Se formează un nou platou!”. La ce trebuie să fim atenți după 15 iunie

În timp ce numărul românilor care susțin menținerea restricțiilor este în scădere, medicii atrag atenția cu privire la faptul că, din punct de vedere epidemiologic, pandemia de COVID-19 de pe teritoriul țării noastre încă ridică probleme.

Evoluțiile nu sunt cele așteptate, iar specialiștii susțin faptul că țara noastră se află în zona de platou în ceea ce privește răspândirea infecțiilor provocare de SARS-CoV-2. „Suntem cu o scădere, dar vedeți că lucrurile rămân acolo la nivel de platou. Se formează un alt platou în momentul ăsta” a precizat Adrian Marinescu, medic primar de boli infecțioase în cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, în direct la „Medika Special” .

Deși se anunță noi măsuri de relaxare, începând cu data de 15 iunie, medicii ne atrag atenția cu privire la faptul că trebuie să respectăm măsurile de protecție, pentru ca numărul de îmbolnăviri să scadă cu adevărat. „Există un calendar pentru măsurile de relaxare, iar acest calendar a început din 15 mai. Iar ceea ce s-a promis s-a respectat, în ceea ce privește aceste măsuri. Chiar dacă numărul de îmbolnăviri nu a scăzut cât ne-am fi dorit, chiar dacă nu a fost scădere foarte clară înainte de 15 mai, el, totuși, s-a respectat. Trebuie să înțelegem că aceste măsuri de relaxare trebuie să aibă în spate niște cifre care să arate că situația din teren este bună. Dacă aceste îmbolnăviri nu scad cum trebuie, nici calendarul nu poate fi respectat.” a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Totodată, specialiștii le atrag atenția autorităților cu privire aspectele de care trebuie să țină cont atunci când vor intra în vigoare noile măsuri de relaxare, anunțate începând cu 15 iunie. „Trebuie să avem mare grijă de cazurile de import. Dacă avem suficientă grijă cu aceste cazuri de import și cât mai mai multă grijă de aceste măsuri de protecție cu atât perioada de restricții va fi mai scurtă. ” a mai spus medicul Adrian Marinescu.