Știri

Sondaj: Cine sunt românii care se opun vaccinării. Persoanele vârstnice și cele cu studii superioare, cele mai favorabile vaccinării

sursa foto: RO Vaccinare

Un sondaj de opinie la nivel naţional realizat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române şi Elicom arată cum se împarte populația României atunci când vine vorba de vaccinul anti-COVID.

Potrivit news.ro, 56% dintre persoanele intervievate ar recomanda unui apropiat să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Cei mai favorabili vaccinării sunt vârstnicii (67%) şi persoanele cu studii superioare (67%), relevă sondajul, care mai arată că peste 2 milioane de persoane se opun vaccinării şi ar recomanda apropiaţilor să nu se vaccineze.

Potrivit cercetării, există trei curente de opinie când vine vorba de vaccinare: pesimiştii, moderaţii şi optimiştii. Pesimiştii reprezintă circa o treime din populaţie, iar aceștia se aşteaptă ca mai puţin de  jumătate dintre adulţi să se vaccineze în acest an. Optimiştii, (37%), estimează că România va avea în acest an peste 60% din populație vaccinată, iar moderații cred că procentul de imunizare de anul acesta va fi între 50% şi 59% din populaţie.

Detalii despre acest sondaj și ce mai arată acesta găsiți AICI.