Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania va fi modernizată cu fonduri europene

Un amplu proiect de extindere, reamenajare și modernizare cu fonduri europene a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost aprobat, a anunțat Consiliul Județean Cluj, în subordinea căruia se află unitatea medicală. Proiectul prevede, în principal, o extindere a suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Funcțional, viitoarea construcție va fi organizată pe trei compartimente separate în care vor fi amplasate un număr total de 30 de paturi.

Astfel, la subsolul clădirii va fi organizat un spațiu tehnic și de aprovizionare, respectiv o parcare cu 10 locuri destinată personalului medical. La parter se va reamenaja zona actuală de primire și internare pacienți (ambulatoriu), respectiv se vor crea noi spații printre care zona de recepție și secretariat, cabinetele de consultații și tratamente/pansamente, cabinetul medicului de gardă, laboratoare pentru investigații paraclinice, precum și o sală de așteptare prevăzută cu un loc de joacă pentru copii. La primul etaj se va reconfigura actualul spațiu prin crearea compartimentului de spitalizare permanentă, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă, cu mențiunea că sistemul de cazare pentru grupa de copii 1-3 ani va fi organizat pentru mamă și copil împreună, în același salon. La cel de-al doilea etaj vor fi amplasate compartimentul de toxicomani, cu acces controlat, și o zonă de activități medicale. De asemenea, la acest etaj va fi amenajată și o curte interioară destinată tuturor pacienților internați aici. Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media.

Valoarea totală a investiției care se realiza pe o durată de maxim doi ani de zile este de 19.291.848,57 lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei. În ceea ce privește cofinanțarea Consiliului Județean, aceasta este de 2%.

Înființată în 1 martie 2004, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică oferă pacienților o gamă largă de servicii, de la examene psihiatrice, psihologice și logopedice, la stabilirea de diagnostice clinice, investigații paraclinice și recuperare psihică. În ceea ce privește Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, aici se efectuează consultații de specialitate, dispensarizarea bolnavilor cronici cu eliberarea rețetelor în regim de gratuitate, consiliere psihiatrică familială și individuală, testări psihologice, investigații de laborator, etc.

Categorii: Știri
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea