Sfatul specialistului Stil de viață Știri

Simptomele persistente, reacții comune ale infecțiilor virale. Ce putem face să le prevenim (VIDEO)

COVID-19 este o boală infecțioasă, provocată de infecția cu virusul SARS-CoV-2. La fel ca ea , alte afecțiuni de origine virală ne pot afecta organismul și modifica, în sens negativ, modul de viață.

Specialiștii explică faptul că toate infecțiile virale, inclusiv boala COVID-19, produc dezechilibre la nivelul mai multor organe și impun o recuperare îndelungată. „Infecțiile virale, de regulă, presupun o recuperare îndelungată și afectează mai multe organe. Înainte, stăteam câteva zile, chiar o săptămână, răpuși de gripă. Ne-am mai întâlnit cu virusuri care ne-au afectat organismul. Gripa a fost mereu legată de probleme persistente, afectarea pulmonară. Supraviețuitorii pneumoniilor virale, după spitalizare la ATI, pentru că și înainte existau spitalizări la ATI pentru probleme pulmonare, când nu exista COVID-19, pot avea probleme pe termen lung, dificultăți de respirație și, mai ales, oboseala cronică” a explicat dr. Laura Ene, în cadrul emisiunii „Secretele Nutriției”.

De asemenea, pe lângă afectarea unei categorii mari de organe, bolile virale pot să aibă impact negativ asupra psihicului nostru. „Este interesant că nu doar supraviețuitorii după COVID-19, ci și cei în general afectați de infecții virale grave pot suferi de depresie, de anxietate, de stare de stres posttraumatic” a precizat dr. Laura Ene.

Mai multe informații despre modul în care infecțiile virale ne afectează sănătatea puteți urmări în videoclipul de mai jos.