Medicină alternativă Știri

SIMPLU ȘI LA ÎNDEMÂNA ORICUI. Remediile de acasă pentru tratarea conjunctivitei

Conjunctivita este cea mai răspândită boală a ochiului. Netratată la timp ea poate fi periculoasă și chiar contagioasă. Medicii ne învață cum să scăpăm de ea chiar și la noi acasă.

Conjunctivita apare atunci când membrana protectoare a ochiului – conjunctiva – se infectează sau se inflamează. Primele simptome sunt roșeața și iritația. Ivan R. Schwa, purtătorul de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie, citat de insider.com, susține că există mai multe căi prin care putem să contractăm această afecțiune. Conjunctivita poate fi de natură bacteriană, virală sau alergenică sau se poate manifesta din cauza factorilor poluanți. De reținut este faptul că formele de conjunctivită provocate de bacterii sau virusuri pot fi contagioase.

Chiar dacă este necesar consultul medical atunci când ochii devin iritați și acuitatea vizuală scade, putem trata această afecțiune și acasă. Un remediu binecunoscut sunt compresele reci aplicate pe ochi. Au rolul de a calma iritația și mâncărimea, atunci când ochiul suferă de conjunctivita provocată de virusuri sau alergii. În cazul în care sursa infecției oculare este una bacteriană, este de preferat să fie utilizate compresele calde. La fel de eficiente sunt și lacrimile artificiale, care pot fi cumpărate de la farmacie fără rețetă.

Totodată, pentru a evita îmbolnăvirea ochilor este important să nu-i atingem cu mâinile murdare. De asemenea, este important să nu împrumutăm șervețele sau produse cosmetice pe care le-am folosit pentru ochii noștri altor persoane.