EXTERNE Știri

Și totuși cum a apărut SARS-CoV2? Noi dezvăluiri ale experților OMS care au anchetat originile pandemice la Wuhan

Noi dezvăluiri ale experților care au mers la Wuhan, în China, pentru a ancheta modul în care a apărut SARS-CoV2 arată că momentul decembrie 2019, despre care se credea că e punctul zero al apariției noului coronavirus, nu e chiar așa.

Peter Ben Embarek, coordonatorul echipei Organizației Mondiale a Sănătății care a fost în China, a explicat într-un amplu interviu acordat postului de televiziune CNN că în decembrie 2019 existau, la Wuhan, nu mai puțin de 13 tulpini ale noului coronavirus. Practic, virusul circula pe scară largă și făcuse și un număr de 13 mutații. Această descoperire îi determină pe experți să creadă că virusul circula înainte de momentul decembrie 2019.

De altfel, au fost analizate și câteva cazuri ale unor pacienți care au ajuns la spitale cu forme severe ale unor viroze, simptomele acestora fiind asemănătoare cu cele ale COVID-19. Analizele ar putea fi extinse ca durată, după cum a precizat expertul OMS, care a vorbit despre un număr important de probe securizate de sânge de la donatorii de sânge. Studierea acestora ar putea elucida misterul perioadei în care a apărut virusul.