Sfatul specialistului Stil de viață Știri Utile

SFATURILE LUI DR. MENCI. Care sunt cele mai bune măsline și de ce

În comerț se găsesc, la noi în țară, o mulțime de sortimente de măsline, care pot fi cumpărate vrac, la conservă sau la borcan.

Dintre toate, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomandă… măslinele stafidite.

Este vorba despre un sortiment despre care dr. Menci spune că sunt măsline naturale care au fost uscate și apoi menținute în ulei de măsline extra-virgin. În acest fel, prin conservarea în uleiul extra-virgin, măslinele au fost îmbogățite cu o importantă cantitate de acizi grași esențiali, benefici pentru organismul uman.

Măslinele conțin și substanțe cu un puternic efect antioxidant. Sunt tradițional cunoscute ca fiind sanogene. Ele fac parte din așa-zisa dietă mediteraneeană, legată de cât mai puține boli, în special cardio-vasculare, care au o frecvență scăzută în zonele unde oamenii consumă măsline. Măslinele stafidite au și o aromă deosebită și induc și o sațietate puternică, pentru a potoli foamea eficient.”, a spus dr. Menci a Medika TV.

Profesorul Mencinicopschi spune însă că atunci când cumpărăm măsline trebuie să fim foarte atenți și la conținutul lor de sare, care adeseori este adăugată suplimentar. De regulă, cele care se găsesc pe piață sunt mai puțin sărate, dar cel mai bine e ca atunci când le cumpărăm să gustăm înainte, pentru a nu avea surprize.