Nutriționiștii recomandă ca ultima masă a zilei să fie la ora 18.00. Este o regulă esențială pentru sănătate, alături de respectarea unui program de masă și multe altele. Numărul celor care respectă această recomandare este însă destul de redus.
Nu de puține ori, foamea nu ne lasă să dormim, așa că ajungem să mâncăm în miez de noapte. Cel mai adesea pățesc asta persoanele care consumă mai multe alimente bogate în carbohidrați, explică prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Dr. Menci explică și motivul pentru care nu e bine să mâncăm noaptea.
“În nici un caz nu e bine să mâncăm noaptea. Noaptea organismul trece pe un regim special, el se resetează în vederea regenerării, a reparării daunelor pe care le-au suferit celulele, organele, în timpul zilei. Noaptea se generează un anumit hormon, anumite organe funcționează mai intens, iar altele, care nu se ocupă cu digestia, mai puțin intens. De aceea este mai bine să nu mâncăm noaptea. Se întâmplă ca unele persoane să mănânce noaptea, persoane care în general consumă alimente cu carbohidrați, care devin dependente de astfel de alimente”, a spus dr. Menci la Medika TV.
Totuși, în cazul în care, ocazional, foamea nu ne dă pace și nu ne lasă să dormim, ideal ar fi să alegem alimente ușor de digerat. De preferat ar fi iaurturile, legumele sau fructele fără un conținut mare de zahăr.