Sfatul specialistului Știri

SFATURI PRACTICE ALE SPECIALIȘTILOR: cum poate fi evitat efectul „bot de rață” atunci când femeile își injectează buzele

Intervențiile estetice pentru mărirea buzelor sunt la mare căutare, dar alegerile nu sunt întotdeauna inspirate. Înainte de a-și injecta buzele, pacientele sunt sfătuite să treacă și prin cabinetul medicului stomatolog. De cele mai multe ori, aspectul de „bot de rață” care apare în urma injectării buzelor, este cauzat de unele probleme stomatologice.

Femeile care preferă să-și injecteze buzele ar putea scăpa de controversatul efect „bot de rață” dacă înainte de a apela la serviciile unui estetician, ar consulta și un medic stomatolog. „Dacă apar probleme, un estetician sau un medic dermatolog care nu identifică problema la bază, aceea că trebuie făcuți dinții înainte, va injecta în exces și va crea acele „boturi de rață”. Ar trebui să existe o echipă alcătuită din esteticianul stomatolog, dermatologul estetician sau chirurgul plasticieni. Ar trebui să ne trimitem pacienții de la unii la alții pentru un rezultat superb” a explicat dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog și specialist în chirurgie dento-alveolară, invitată în cadrul emisiunii Telemedika.

Între aspectul buzelor și dantura noastră există o strânsă legătură, tocmai de aceea este important consultul unui stomatolog înainte de orice procedură de înfrumusețare în zona gurii. „În momentul în care avem probleme de maxilar și de poziție a dinților avem nevoie de tratamente ortodontice în primul rând, pentru că, trebuie să o spun pe înțelesul tuturor, dinții și oasele maxilare constituie suport pentru buze” a explicat dr. Anca Vereanu.