Afecțiunile oncologice ocupă locul 2 ca incidență după bolile cardiovasculare. Boala poate fi prevenită printr-o modificare a stilului de viață. Astfel, trebuie să fim mai atenți cu ce mâncăm și să facem cât mai multă mișcare pentru a preveni îmbolnăvirea.
„Cel mai important este să nu se ajungă la boala oncologică și sunt câțiva piloni importanți subliniați și de Societatea Americană de Cercetare a Cancerului care sunt lucruri extrem de simple și anume controlul greutății. Păstrarea unei greutăți corporale optime este esențială pentru prevenția cancerului, pentru că se știe că există peste 11 tipuri de cancer care se asociază cu obezitatea” susține dr. Nicoleta Mîndrescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.
La fel de importantă în prevenția bolilor oncologice este și mișcarea. Exercițiile fizice efectuate cu regularitate previn apariția cancerului.
„Apoi practicarea constantă a unui exercițiu fizic. Activitatea fizică scade inflamația din corp, scade rezistența la insulină, crește apărarea organismului. Practic, toți cei care fac în mod constat exerciții fizice au leucocitele mult mai potente. De asemenea, avem nevoie și de o dietă adecvată” mai spune dr. Nicoleta Mîndrescu.