SFATUL SPECIALISTULUI. La ce riscuri se expun femeile însărcinate atunci când beau cafea sau ceai

Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de ceai sau cafea, pentru că își pun în pericol bebelușii pe care îi aduc pe lume, este avertismentul unor specialiști.

Oamenii de știință susțin că un nivel ridicat de cafeină în sânge poate avea efecte negative asupra fătului sau chiar poate împiedica o femeie să aibă copii.

De asemenea, din cauza cafeinei pe care o conțin atât ceaiurile cât și cafeaua, riscul ca mamele să sufere avorturi spontane este mare. Mai mult, copiii se pot naște cu probleme de greutate sau pot dezvolta leucemie.

Specialiștii Agenției Europene pentru Siguranța Alimentelor și cei ai Colegiului de Obstetrică Ginecologie din Marea Britanie recomandă limitarea consumului de cafeină.

Profesorul Jack James, din cadrul Universității Reykjavik, a analizat 48 de studii care au apărut în ultimii 20 de ani referitoare la impactul cafeinei asupra mamelor însărcinate și a ajuns la concluzia că acestea ar face bine să renunțe la ceaiuri și cafele în timpul sarcinii.

Toate dovezile științifice arată că femeile însărcinate trebuie să evite cafeina”, a precizat prof. Jack James, citat de publicația britanică The Sun.

Cafeina este prezentă în multe alimente pe care le consumăm, precum ceaiul, cafeaua sau ciocolata. Efectul său este unul benefic în sensul că ne revitalizează organismul. Însă această substanță nu trebuie consumată de femeile însărcinate. Opinia este împărtășită și de dr. Daghni Rajasingham, din cadrul Colegiului Regal de Obstetrică și Ginecologie din Marea Britanie.

„Într-adevăr, mamele însărcinate trebuie să reducă considerabil orice cantitate de cafeină. Din cauza cafeinei, mamele pot avea probleme în timpul sarcinii, iar copiii se pot naște cu deficiențe hormonale”, avertizează dr. Daghni Rajasingham.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes