Sfatul specialistului Stil de viață Știri

SFATUL SPECIALISTULUI: Acesta este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru durerea în gât!

Mierea de albine cu ghimbir este un adevărat miracol pentru tratarea problemelor respiratorii, în general, dar mai ales pentru durerile de gât care apar în timpul unei răceli.

Mierea are proprietăți antibacteriene recunoscute, la fel și ghimbirul, care în unele cazuri atacă și virusurile. Combinația celor două produse naturale este extrem de utilă inclusiv atunci când vine vorba de creșterea imunității.

Dr. Laura Ene, medic specialist nutriție, diabet și boli metabolice, a a prezentat în emisiunea “Secretele nutriției”, pe care o realizează la Medika TV, proprietățile acestui preparat benefic pentru organism. Specialistul Medika TV a venit și cu un truc pentru telespectatori, care au putut afla că ghimbirul este remediul minune când avem de-a face cu o miere zaharisită.

Remediul meu preferat pentru perioadele reci este mierea cu ghimbir. Dacă aveți un borcan cu miere zaharisită, nu vă obosiți să încălziți la bain-marie, ca să înmuiați mierea. Dacă puneți o linguriță – două de ghimbir ras, veți observa că mierea zaharisită se dezleagă imediat. În plus, poate să devină o gustare extraordinar de bună între mese. Luați o linguriță – două de miere cu ghimbir, eventual dimineața, pe stomacul gol, și țineți-o în gură, lăsând-o să curgă încet pe gât pentru a beneficia de calitățile extraordinare ale mierii”, a spus, la Medika TV, dr. Laura Ene.

Specialistul în nutriție avertizează însă că a consuma miere cu ghimbir, pur și simplu, nu ajută. Dr. Laura Ene a explicat că proprietățile acestui produs sunt crescute dacă este folosit în mod corespunzător. Și, nu în ultimul rând, nu trebuie folosit în exces, pentru că poate pune în pericol silueta.

E un remediu excelent când suntem răciți, dar și când vrem să ținem la distanță răceala. Mare atenție însă la consumul excesiv de miere, care, până la urmă, e tot zahăr. Mierea are proprietăți bactericide, bacteriostatice, dar odată ajunsă în stomac aceste proprietăți dispar. Pentru durerile de gât e foarte bună, dar trebuie ținută cât mai mult timp în gură și lăsată să alunece ușor, nu în grabă”,  a explicat medicul nutriționist Laura Ene.

Mierea cu ghimbir poate ameliora și tusea, în afara durerilor în gât.