Sfatul specialistului Stil de viață

SFATUL NUTRIȚIONISTULUI: Care e formula câștigătoare pentru o mâncare cu gust, care să nu te coste sănătatea (VIDEO)

Medicii atrag de mult timp atenția că modul în care este gătită mâncarea poate face diferența între a fi sănătos și a avea probleme din cele mai diverse de sănătate. E un lucru deja binecunoscut că prăjirea îngraşă și crește riscul de cancer, iar prepararea legumelor în cuptorul cu microunde sau fierberea cărnii sunt alternative sănătoase.

Ce faci totuși cu gustul și plăcerea de a mânca?

Dr. Laura Ene, medic specialist nutriție, diabet și boli metabolice, are formula câștigătoare pentru ca mâncarea să fie gustoasă și, în același timp, sănătoasă: folosirea unei cantități reduse de ulei.

Uleiul este recunoscut ca fiind unul dintre alimentele care îngrașă, dar o cantitate redusă de ulei, folosită la mâncare, nu reprezintă un risc atât de ridicat pentru sănătate și, în plus, dă gust mâncării.

Specialistul Medika TV ne sfătuiește să renunțăm la modul tradițional de pregătire a unor mâncăruri, cu legumele “înecate” în ulei. O singură lingură de ulei pentru fiecare porție de mâncare este suficientă, spune medicul nutriționist, care i-a provocat pe telespectatorii Medika TV în emisiunea “Secretele nutriției” să experimenteze sfaturile sale.