SFATUL MEDICULUI: Nu transformați zilele în nopți și invers! Ce fel de boli aduceți în corp prin aceste obiceiuri

Ultima ediție a emisiunii Secretele Nutriției de la Medika TV a adus în centrul atenției subiectul imunității organismului, modul în care ne îngrijim să păstrăm imunitatea și dacă este posibil să o stimulim. Specialistul Medika TV, dr. Laura Ene, medic primar nutriție, diabet și boli metabolice a explicat cât de important este un somn odihnitor pentru imunitate și, implicit pentru menținerea unei sănătăți de fier.

”Un somn întrerupt, cu o durată mai mică de 6 ore pe noapte, este periculos nu doar pentru scăderea imunității, ci și un predictor pentru apariția bolilor degenerative. La fel, bolile inflamatorii, cele autoimmune au mare legătură cu somnul de proastă calitate. Degenerescența cerebrală, demența senilă, demența Alzheimer, boala Parkinson,  se pare că sunt toate boli legate inclusiv de tulburări ale somnului.” a fost avertismentul transmis de medical Laura Ene.

Sunt personae care fie că vor, fie că nu vor, au un ritm veghe-somn inversat. Este vora despre categorii socio-profesionale obligate să își desfășoare activitatea în ture, dar și despre adolescenții care pierd nopțile în fața calculatorului. Aceștia toți sunt mai expuși unor boli.  

”Atenție foarte mare pentru cei care lucrează în ture și care, vor nu vor, au dat peste cap ritmul de somn-veghe! Atenție la copii și adolescenți care își dau peste cap ritmul de somn-veghe, pe cel de mese, orarul și metabolismul circadian! …Cei care transformă zilele în nopți, au un risc dublu de a contracta diverse boli, de a dezvolta boli mai devreme decât ar fi apărut ele în mod normal, așa cum sunt bolile de inimă, diabetul, etc.” a mai avertizat dr. Laura Ene.

Întreaga pledoarie pentru o bună imunitate și pentru o viață sănătoasă o puteți urmări AICI.  

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes