Știri Utile

SENS UNIC LA RESTAURANT. În ce condiții vor fi redeschise restaurantele din România

Deschiderea restaurantelor este așteptată cu nerăbdare, atât de antreprenorii din domeniu, cât și de public. O decizie cu privire la momentul în care se va întâmpla acest lucru nu a fost încă luată. Profit.ro anunță însă că momentul ar putea veni cât de curând. Cel mai probabil, restaurantele se vor redeschide pe 15 iulie, dar pentru asta vor trebui respectate o serie de condiții.

Ca să poată funcționa în condiții care să respecte normele de distanțare socială și de prevenire a răspândirii coronavirusului, restaurantele vor trebui să culoare cu sens unic pentru accesul clienților. De asemenea, distanța dintre mese ar trebui să fie de 2 metri, iar meniurile și solnițele nu vor putea fi transferate de la o masă la alta decât după ce sunt dezinfectate în prealabil.

Accesul în restaurant se va face în baza unui “triaj observațional”, ceea ce înseamnă că persoanelor care au simptome respiratorii evidente nu li se va permite să se așeze la masă.

Sursa citată precizează că la o masă va fi permis accesul a cel mult 6 persoane, față de 4, cât este în cazul teraselor (pentru persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii).

Ca să meargă la restaurant, românii vor trebui să-și facă mai întâi rezervare sau, în unele cazuri, se vor înscrie într-un registru special, la sosire.

Mai multe detalii despre măsurile care vor fi respectate în restaurante puteți găsi aici.