Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

Semne că dieta recomandată de specialiști nu funcționează. Dacă apar, trebuie să renunțăm la ea

Tot mai mulți dintre noi caută greutatea ideală, apelând la sfaturi și diete. Nu toate dietele sunt însă potrivite pentru organism și, dacă facem alegeri nepotrivite, putem avea grave probleme de sănătate.

Dietele nesănătoase pot avea impact imediat asupra corpului. Specialiștii explică cele mai importante semne care ne pot da de gândit că nu suntem în direcția care trebuie în privința luptei cu kilogramele în plus.

Dacă ne simțim foarte obosiți, dacă simțim că ne este permanent foame, dacă simțim că avem o relație proastă cu mâncarea, adică ne simțim foarte constrânși într-o abordare rigidă sunt semnale de alarmă și ar trebui să cerem alte sfaturi”, a precizat Cori Grămescu, lifecoach pentru slăbit, în direct la Medika TV.

De asemenea, trebuie să ținem cont și de sfaturile pe care specialiștii ni le oferă cu privire la alimentele pe care trebuie să le excludem din dieta pe care aceștia ne-o recomandă. Cu cât sunt eliminate alimentele esențiale, cu atât ar trebui să cerem sfatul altor specialiști.

Din orice meniu echilibrat nu ar trebui să fie eliminate grupe întregi alimentare. Dacă avem o dietă din care lipsesc cerealele sau fructele sau ouăle sau lactatele, aceste aspecte trebuie să ne dea de gândit. Ele trebuie temperate pentru că nu putem mânca orice, oricât. Nu ar trebui să urmăm planuri alimentare care în absența oricărei probleme medicale ne restricționează de la grupe întregi de alimente”, a mai spus Cori Grămescu, lifecoach pentru slăbit, în direct la Medika TV.