Sănătatea în România Sfatul specialistului

SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE UN MEDIC ROMÂN: Pepenele roșu poate fi extrem de periculos! (VIDEO)

Cunoscutul medic Adina Alberts trage un semnal de alarmă cu privire la unul dintre cele mai îndrăgite fructe. Pepenele roșu, iubit deopotrivă de copii și adulți, poate fi extrem de periculos din cauza nivelului de nitrați pe care îl poate conține.

Medicul a postat un clip video pe Facebook, în care este măsurat nivelul de nitrați dintr-un pepene. Așa cum reiese din imagini, nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât maximul admis. Dr. Adina Alberts spune că un astfel de pepene este o adevărată otravă.

“Este strigător la cer!
Priviți, vă rog, cât de toxic este acest pepene roșu!!! Nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă!
Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică.
Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără. Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate!
EU AȘA AȘ FACE DACĂ AȘ FI PRIMAR!”
,  este textul dr. Adina Alberts care însoțește clipul video.