Eveniment Sănătatea în România Știri

SECȚIE DE SPITAL DIN ROMÂNIA, VANDALIZATĂ! O problemă care a ajuns să fie de natură diplomatică

41 de cetățeni din Pakistan, angajați ai unei societăți din Galați, au distrus secția în care au fost internați la Spitalul Județean Brăila după ce au fost confirmați cu COVID-19. Distrugerile provocate i-au îngrozit pe medici, așa că autoritățile din Brăila au decis să sesizeze Ambasada Pakistanului în România cu privire la această situație. Asta cu atât mai mult cu cât pakistanezii ar fi agresat cadrele medicale care i-au avut în grijă.

 „Au distrus plasele de la geamuri, au fumat în interior, au agresat cadrele medicale, care acum intră cu teamă. Poate că în viitor vom face şi cursuri de apărare pentru cadrele medicale, pentru a evita astfel de cazuri. Din ce am aflat de la spital, aceştia au aruncat cu mâncare în cadrele medicale, în asistente şi infirmiere, mai nou au fumat şi în saloane şi s-a declanşat şi sistemul de alarmă de stingere a incendiilor. Vom face o scrisoare către firma angajatoare, firma din Galaţi, cu un raport foarte clar şi asupra stricăciunilor, vom trimite şi o scrisoare către Ambasada Pakistanului în România. Nu mi se pare corect ca un corp nou de clădire, construit cu banii contribuabililor români, să fie vandalizat aşa“, a declarat Francisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila, citat de Monitorul de Galați.

Potrivit sursei citate, poliția a început o anchetă. Firma la care sunt angajați cetățenii pakistanezi și-a exprimat disponibilitatea de a suporta cheltuielile pentru remedierea tuturor stricăciunilor produse de aceștia.

“Societatea noastră își exprimă întreaga disponibilitate de a contribui la remedierea stricăciunilor provocate de aceștia, deși răspunderea materială, conform legii, le aparține în exclusivitate. În această perioada extrem de dificilă pe care o traversăm, personalul medical merită un respect mult mai adânc și o prețuire sinceră, fapt pentru care ne exprimăm regretul față de situația de neîngăduit creată de cetățenii pakistanezi“, se arată într-un punct de vedere al firmei angajatoare, din domeniul construcțiilor.