În timp ce tehnologia ne-a transformat viața, făcând-o confortabilă, abordarea unui stil de viață similar cu cel al strămoșilor noștri din primele secole ale istoriei ne-ar putea ajuta să trăim cu adevărat în armonie.
Cu toții avem un stil de viață haotic, în care mâncăm pe apucate sau dormim foarte puțin. În trecut, chiar dacă nu aveau acces la tehnologie, oamenii trăiau simplu, dar se bucurau de tot ceea ce le oferea natura. Aveau o hrană consistentă și bogată în resurse minerale și puteau trăi în armonie unii cu ceilalți.
Reîntoarcerea către stilul de viață al oamenilor din trecut a inspirat-o și pe Charlène Gisèle, unul dintre cei mai populari speakeri motivaționali și specialiști în life choacing din Marea Britanie.
Avocat de succes în Londra, din cauza stresului cotidian și a nesfârșitelor ore pe care le-a petrecut în sala de judecată sau în fața calculatorului, aceasta a rămas singură și a fost în pragul depresiei. Redescoperind tehnicile yoga și meditația, Charlène și-a dat seama cât de importantă este revenirea la stilul de viață simplu al oamenilor din trecut.
„Un stil de viață simplu este accesibil tuturor. Strămoșii noștri erau obișnuiți să trăiască așa, cu mult mai puține resurse decât avem noi astăzi” susține Charlène Gisèle, citată de publicația The Mirror.
7 pași simpli pentru o viață mai bună
Charlène Gisèle a realizat și câteva reguli pe care trebuie să le urmăm pentru a putea avea un stil de viață sănătos.
Prima regulă pe care antrenoarea o impune o reprezintă renunțarea la consumul alimentelor procesate. Charlène Gisèle recomandă consumul de preparate, într-un mod cât mai natural. „Cel mai sănătos mod de a mânca sunt rețetele inspirate de la oamenii care trăiau în peșteri” susține Charlène Gisèle.
O altă regulă stabilită de Charlène vizează renunțarea la alimentele bogate în zahăr pe care oricine le are în bucătărie, precum batoanele cu cereale.
La fel de eficient în a ne îmbunătăți stilul de viață este și somnul. De aceea, Charlène ne recomandă ca înainte de culcare să oprim orice contact pe care îl avem cu ecranul televizorului sau al telefonului mobil. Camera de dormit trebuie să fie complet întunecată astfel încât creierul să perceapă faptul că organismul se pregătește pentru somn.
Renunțarea la confort poate fi de asemenea benefică, este de părere Charlène. „Strămoșii noștri cărau în spate în fiecare zi greutăți. Noi am renunțat la a mai transporta lucruri pentru că ne e frică de durerile de spate. Să nu ne speriem să ieșim din zona de confort, pentru că ne ajută să ne dezvoltăm” mai spune Charlène.
De asemenea, antrenoarea consideră că alergatul sau joaca ne pot ajuta să ne dezvoltăm și să ne îmbunătățim stilul de viață. „Revin la strămoșii noștri care se jucau în permanență. De asemenea, mișcarea, prin alergare, ne menține sănătoși” mai spune Charlène.
Cea mai importantă regulă a antrenoarei o reprezintă antrenamentul creierului. În fiecare zi trebuie să facem astfel încât creierul nostru să fie pus la treabă. Charlène recomandă ca, în fiecare dimineață, să scriem pe o foaie lucrurile pentru care sunt mulțumiți și să le repetăm în minte de câteva ori.