Sfatul specialistului Stil de viață Știri

Secretele postului intermitent explicate de un nutriționist celebru (VIDEO)

Intermittent fastin concept - empty plate on blue background, copy space

Există numeroase combinații de diete alimentare pe care le putem utiliza pentru a pierde kilograme. Postul intermitent este una dintre ele. Specialiștii care-l recomandă susțin că efectele sunt vizibile după primele zile.

Postul intermitent este o altfel de dietă alimentară prin care consumăm o anumită cantitate de mâncare într-un interval de timp stabilit, iar apoi, restul timpului, stăm departe de mese. „Practic ne concentrăm toate mesele dintr-o zi, ne mâncăm toată mâncarea într-un interval, într-o fereastră de 8 ore, iar celelalte 16 ore facem pauză de digestie, de hrană solidă. Ideal ar fi să avem echilibru” a explicat dr. Anca Alungulesei, la Medika TV.

Iată și care sunt beneficiile pentru organism pe care le aduce postul intermitent. „Nivelul de energie crește foarte mult și depășește concepția aceea că avem nevoie de mâncare pentru a avea energie. Postul intermitent, în cele 8 ore, cuprinde 3 mese principale, iar dacă mai simțim nevoia de o gustare să o luăm ca atare” a mai spus dr. Anca Alungulesei, medic nutriționist, la Medika TV.

Specialiștii ne învață și cum trebuie împărțit timpul astfel încât efectele postului intermitent să fie cele pe care le dorim. „Concentrându-ne mesele în acest interval de 8 ore, să presupunem că mâncăm prima masă la ora 11 și cina poate fi la ora 7 seara, mie mi se pare un interval ușor de gestionat, pentru că nu este obligatoriu de fiecare dată când ne trezim să mergem pe pilot automat către micul dejun. Corpul nostru are toate resursele necesare dimineața pentru a se pune în funcțiune, pentru că-și prepară propriul cocktail pentru a ne da jos din pat.” a explicat dr. Anca Alungulesei, la Medika TV.