Sănătatea în România Știri

Secretarul de stat Andrei Baciu, despre evoluția campaniei de vaccinare: “Se întrevede luminița de la capătul tunelului”

Autoritățile sunt optimiste și cred că până la sfârșitul acestei luni se va putea atinge ținta propusă de imunizare, astfel încât 1 iunie să  vină cu măsurile de relaxare mult așteptate de toată lumea.

 “Avem peste 3,6 milioane de persoane care au fost vaccinate, se atinge borna de 6 milioane de doze administrate. Aș îndrăzni să spun că este o dublă sărbătoare – faptul că se întrevede, așa, luminița de la capătul tunelului, prin exemplul celorlalte țări, pe de o parte, prin posibilitatea ridicării unor restricții odată cu creșterea numărului de persoane vaccinate, care au protecție în fața bolii”, a spus, la Digi 24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, care este și vicepreședinte al Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19.

În același timp, Baciu a spus că este important ca oamenii să se vaccineze în continuare într-un număr mare și un ritm susținut, mai ales că imunizarea e o armă importantă în lupta cu noile tulpini ale noului coronavirus.

 „Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanță, oameni care au aparent o stare bună de sănătate. Vedem că în fața acestui virus, practic nimeni nu este ferit, deci cu atât mai mult sunt importante oportunitatea și avantajele câștigării protecției, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important – faptul că vaccinul este la îndemână”, a mai spus secretarul de stat.