În timp ce numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 crește de la o zi la alta, iar nevoia oamenilor de a ajunge la spital este mare, unitățile medicale nu primesc suficientă atenție din partea autorităților pentru a-i putea ajuta pe bolnavi. Spitalul Militar din Timișoara caută soluții pentru a putea găsi surse de finanțare astfel încât să poată pune în funcțiune paturile ATI de care dispune.
Presiunea pe secțiile ATI rămâne ridicată, iar spitalele încearcă să găsească soluții pentru a-i ajuta pe pacienți. Medicii din Timișoara au găsit ca soluție utilizarea paturilor ATI ale Spitalului Militar. Din păcate, paturile nu sunt funcționale pentru că nu pot fi racordate la rețeaua de electricitate. Pentru execuția acestor lucrări este nevoie de 30.000 de euro, bani pe care spitalul nu-i are.
„Spitalul Militar din Timișoara are 10 paturi de ATI, au făcut proiectul să fie conectate la curentul electric, pregătite, le mai trebuie în jur de 30.000 de euro pentru a fi puse în funcțiune și am vorbit cu Prefectura să încercăm să-i ajutăm. Acolo există 10 paturi, dar nu avem curent pentru ele. Noi știm că există, dar neavând curent, nu sunt funcționale”, a explicat situația dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, în direct la Medika TV.
Mai mult, medicii atrag atenția că în momentul de față, în zona de vest a țării, paturile de ATI s-au ocupat complet. Acum sunt obligați să transfere pacienții către alte spitale din țară.
„Noi, care înainte preluam cazuri din București, din Oltenia, am ajuns să trimitem pacienții la Târgu Mureș, în Transilvania, pentru că practic nu mai avem unde să-i ținem. Și vorbim de formele grave, cu oxigen”, a mai spus dr. Cristian Oancea, la Medika TV.