Eveniment Știri

SE ÎNCHIDE O SECȚIE DE PNEUMOLOGIE DIN CAPITALĂ! Arăta horror! Câte paturi pentru pacienții cu boli pneumologice și TBC dispar?

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” anunță că, de astăzi, va închide secția exterioară Zerlendi, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Institutul își desfășura activitatea, până azi, în cele două locații, dar sediul din Calea Șerban Vodă, denumit Zerlendi, era impropriu. Pavilioanele au o vechime de peste 100 de ani și prezintă risc seismic gradul I.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cei ai Ministerului Sănătății, conducerea Institutulului de Pneumoftiziologie a anunțat închiderea acestei secții. Asta după ce evaluările au arătat că lucrările de renovare ar duce la un cost extrem de mare. Ministerul Sănătății a aprobat construirea unei clădiri noi, iar studiul de fezabilitate a primit deja undă verde.

Ca urmare a închiderii Secției Zerlendi, 140 de paturi, jumătate destinate pacientului cu afecțiuni pneumologice și jumătate pacientului cu tuberculoză sunt cu activitate suspendată.

”În Institutul Marius Nasta se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii secției Zerlendi să afecteze cât mai puțin tratamentul oferit pacienților cu afecțiuni respiratorii care sunt diagnosticați, tratați și monitorizați în institut.” se arată într-o comunicare oficială a unității.