Se fac studii. Banala aspirină ar putea fi folosită ca tratament pentru o formă agresivă de cancer de sân

Aspirina este testată ca parte a unui tratament potențial pentru o formă agresivă de cancer de sân, titrează The Guardian, potrivit căruia cercetătorii speră că medicamentul, unul ieftin și disponibil pe scară largă, ar putea funcționa bine în cominație cu imunoterapia pentru pacienții cu cancer mamar triplu negativ.

Studiul, finanțat de programul Breast Cancer Now Catalyst, care își propune să accelereze progresul în cercetare prin inovație și colaborare, este primul studiu clinic care testează dacă aspirina poate face tumorile mai sensibile la imunoterapie la acești pacienți.

Cercetarea, condusă de dr. Anne Armstrong de la Christie NHS Trust din Manchester, va testa avelumab, atât cu aspirină, cât și fără, înainte ca pacienții să aibă o intervenție chirurgicală și să facă chimioterapie.

Cancerul de sân triplu-negativ este un tip mai puțin frecvent, dar adesea mai agresiv de cancer de sân, care afectează în mod disproporționat femeile mai tinere și femeile de culoare.

 „Cercetările noastre anterioare au sugerat că aspirina poate face anumite tipuri de imunoterapie mai eficiente prin prevenirea cancerului de a produce substanțe care slăbesc răspunsul imun. Medicamentele antiinflamatoare precum aspirina ar putea deține cheia creșterii eficacității imunoterapiei atunci când sunt utilizate în același timp. Încercarea utilizării unui medicament precum aspirina este interesant, deoarece este atât de disponibilă pe scară largă și ieftină de produs. Sperăm că studiul nostru va arăta că, atunci când este combinată cu imunoterapia, aspirina îi poate spori efectele și poate oferi în cele din urmă o nouă modalitate sigură de a trata cancerul de sân”,  a declarat dr. Anne Armstrong.

Cercetările au sugerat deja că aspirina ar putea îmbunătăți rezultatele pentru mulți pacienți cu cancer și sperăm că studiul doctorului Armstrong va arăta că același lucru este valabil și pentru pacienții cu cancer de sân triplu negativ, astfel încât să putem preveni pierderea mai multor vieți din cauza acestei boli devastatoare”, a spus și dr. Simon Vincent, directorul cercetării.

Categorii: Știri, Studii/Cercetări
Ți-ar putea plăcea