Eveniment Știri

Se deschid mall-urile după 15 mai? Anunțul dr. Raed Arafat

După saloane de cosmetică, frizerii și coaforuri, a căror activitate s-ar putea relua după 15 mai, dacă evoluția epidemiologică nu va arăta că sunt riscuri prea mari, românii se întreabă când se vor deschide mall-urile.  Vom putea merge la mall începând cu jumătatea lunii?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat duminică la Digi 24 că, cel mai probabil, mall-urile nu vor fi printre primele deschise după data de 15 mai.

“Nu foarte repede, nu ştiu. Vor fi măsuri care vor fi luate în prima fază, după 15, după care aşteptat 15 zile,  după care 14 zile, după care luate următoarele măsuri. Nu cred că mall-urile vor fi printre primele măsuri luate.(…) Unde ai loc de aglomeraţie mare şi nu este esenţial, încă se aşteaptă în prima fază. Lumea nu ştie cum va fi, noi nu ştim dacă după primele măsuri vom vedea o creştere, vom vedea o stabilitate sau  dacă suntem în scădere sau continuă scăderea sau continuă această stabilitate în dinţi de fierăstrău. Vedeţi într-o zi suntem cu un număr de cazuri, în altă zi cu altul şi suntem aşa acum, nu suntem cu un trend în fiecare zi mai puţin de celălălt. Noi nu ştim când se iau măsurile de relaxare, dacă vom începe să vedem o creştere sau va continua modul în care acum evoluează boala”, a transmis Raed Arafat. 

etichete