Știri Studii/Cercetări

SE CAUTĂ VOLUNTARI. Cercetătorii englezi au nevoie de mai mulți oameni pentru testarea vaccinului anti-COVID-19

Un apel public făcut autoritățile britanice îi îndeamnă pe etnicii care trăiesc în Marea Britanie să se alăture campaniei prin care oamenii de știință caută voluntari pentru testarea vaccinului împotriva noului coronavirus produs în această țară.

Potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri din Marea Britanie, până acum peste 100.000 de persoane s-au oferit voluntare pentru a participa la testele clinice pentru obținerea unui vaccin sigur împotriva SARS-CoV-2. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe persoane pentru a dovedi eficiența serului produs în această țară.

Protejarea celor expuşi riscului este singura modalitate de a pune capăt acestei pandemii.  Cei 100.000 de voluntari înscrişi reprezintă un început minunat, însă avem nevoie de mult mai multe persoane din medii diferite pe care să-i înrolăm în studii viitoare pentru a găsi rapid un vaccin prin care să-i protejăm pe cei care au nevoie de el”, a declarat Kate Bingham, preşedinte al UK Vaccines Taskforce.

Reprezentanții Guvernului britanic au precizat că noii voluntari ar trebui să provină din rândul persoanelor peste 65 de ani, personalului medical, al lucrătorilor din centre de îngrijire, dar și din rândul etnicilor de culoare și asiatici.

Deși la nivel mondial se lucrează pentru producerea a 20 de tipuri de vaccin anti-COVID-19, niciunul și nu și-a dovedit până acum eficiența.